Poésie

Enfant

 

Era gràcil amb l’arpó, tant com en llegir mirades. Aquests eren els seus talents innats i alhora cultivats des de la més tendra infantesa.
Sa mare, quan la paria, ja va saber que era especial… Després d’un part intens i primitiu, on va sentir l’arc de foc amb dolor i plaer, va copsar que la nena no xisclava al prendre la primera alenada, va veure com sa filla la mirava i amb uns ulls grisos famolencs s’agafava al pit i succionava amb força i tendresa el dolç elixir que hi brollava. Ja ho deien els astres! Nascuda al solstici d’estiu i amb lluna plena, nina dels estels, euga de les onades…
Sa mare li va ensenyar a dominar l’art de llegir el cor a través dels ulls. No és un art fàcil, cal perseverança i paciència per anar més enllà del que els nostres ulls ens enganyen veure.
El seu avi se l’emportava a caçar. Les nenes no cacen! Deien. Però el seu avi, per viscut i per estimat, sabia que les grans destreses no coneixen de sexes i que la nina dels estels tenia dons que pocs homes tenen.
La nena va créixer lliure, forta com la tempesta i plàcida com la mar en calma. Els seus ulls llegien històries no narrades, històries no viscudes, de vegades només somniades. Les llegia per a ella… Només amb la mirada, només amb la saviesa. Qui no vol compartir un secret per a ell se’l queda, però la càrrega és feixuga i molts, per plaents, els desvelaven..
Un dia de caça la noia va quedar immòbil, fit a fit mirava la seva presa. L’avi li va dir: Apartat! Però ella es va quedar quieta… L’ossa es va acostar tant que el seu alè espès li fregava la galta. L’euga de les onades només la mirava. L’ossa també ho feia. Les dues feres una davant l’altra. Així van estar força estona fins que es van deixar enrere una a l’altra. Un bon caçador sap quines batalles val la pena emprendre.
Lliure i lliuradora, aquesta era la seva essència…
Maite Garcia Vizcarro

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *